NIEUW: padel bij LTC Vathorst

Kom ook naar de officiële oplevering

In Spanje is padel inmiddels groter dan tennis en na voetbal de meest beoefende sport. In Nederland wint padel ook rap aan populariteit. Op 16 december worden onze 2 padelbanen officieel opgeleverd. Deze middag worden er demonstraties gegeven door topspelers, kunnen leden meedoen met een gratis clinic padel en kun je met korting lid worden van LTC Vathorst. Meer weten? Kijk op de Facebookpagina van LTC Vathorst

Wil je weten wat padel precies is? Klik op het filmpje hieronder:

Combinatie van tennis en squash;

• Een padelbaan is de helft kleiner dan een tennisbaan
  • Doordat de glazen wanden onderdeel van het spel zijn, is er veel meer dynamiek in het spel en is geen rally hetzelfde.
  • Padel is voor iedereen, jong en oud, want het is erg makkelijk om te leren.
  • Padel speel je altijd met zijn vieren en je staat dichter tegenover elkaar dan bij tennis. Daardoor is er meer sociale interactie.
  • Je speelt gelijk een leuk partijtje met elkaar. Ook zonder tennis- of squash-ervaring.
  • Padel heeft een hoge fun factor. Vele tennissers die kennisgemaakt hebben met de padelsport zijn om.

"Padel leer je snel!"

De spelregels van padel

De spelregels van padel lijken veel op de spelregels van tennis. De bal moet over het net en in het vak van de tegenstanders worden geslagen. Opslaan doe je onderhands. De bal moet tijdens het serveren eerst stuiteren achter de servicelijn voordat je serveert. Een groot verschil met tennis is dat je de bal na de stuit tegen de wand of muur mag laten komen en hem dan pas terug hoeft te slaan. Dit mag ook weer via de muur en levert verrassende rally’s op. Het scoresysteem is wel identiek aan dat van tennis. Meestal wordt om twee gewonnen sets gespeeld, met een tiebreak bij een 6-6 stand in games.

Leden spelen gratis!

Ben je lid bij LTC Vathorst? Dan kun je gratis padel spelen. Wil je lid worden? Kijk dan  op deze pagina voor meer informatie over (de tarieven van) het lidmaatschap

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en speciale acties rondom padel bij LTC Vathorst? Volg ons dan op Facebook!

Downloads: